Novosti

Udruženjima i ustanovama podijeljeno 13 tona krompira sa vakufske zemlje

 

26.02.2021 08:34
Slika
 

Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini putem Ureda za društvenu brigu 25.02.2021. godine je ispred Istiklal džamije u Sarajevu udruženjima i ustanovama koja vode brigu o kategorijama stanovništva u potrebi dodijelio 13 tona krompira uzgojenog na vakufskim parcelama.

- Pružanjem raznih vrsta pomoći Ured kontinuirano pomaže i daje podršku radu ovih udruženja i ustanova - izjavila je mr. Emina Bešlija, stručni saradnik za koordinaciju i raspodjelu Ureda za društvenu brigu. 

Prema njenim riječima, današnja donacija je dodijeljena njihovim višegodišnjim partnerima, udruženjima i ustanovama koje vode brigu o socijalno ugroženim osobama i porodicama, ali i studentima.

- Ova donacija je velika podrška JU "Studentski centar" Sarajevo, jer se radi o pet tona krompira što će pomoći u ishrani naših studenata, posebno u ovo teško vrijeme pandemije kada firme otežano funkcionišu - kazao je pomoćnik direktora JU "Studentski centar" Refik Ožegović.

On je podsjetio da ova ustanova i Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i Ured uspješno sarađuje već dugi niz godina, što posebno dolazi do izražaja kroz donaciju kurbanskog mesa i različitih mesnih prerađevina, kao i ostalih namirnica prema njihovim potrebama.

Hafiz Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne i druge aktivnosti u Studentskom centru Islamske zajednice u BiH, kazao je kako je današnja donacija nastavak uspješne saradnje koju ova studentska institucija ima sa Uredom za društvenu brigu.

- Ova donacija će mnogo pomoći radu naše kuhinje i doprinijeti da se sačuva kvalitet i usluga koju pružamo studentima. To nam je izuzetno bitno - poručio je Fidani.

Dodao je kako i u drugim segmentima također imaju dobru saradnju sa Uredom za društvenu brigu, te je rukovodiocu tog ureda Ibrahim ef. Malanoviću u ime Studentskog centra posebno zahvalio na razumijevanju i dosadašnjoj nesebičnoj podršci ovom centru.

(B.S/Preporod.info)

0 0