Novosti

U Studentskom centru IZ u BiH održan seminar ''Vrijednost znanja i zdravlja''

 

12.01.2022
Slika
 

Udruženje nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti Kantona Sarajevo organiziralo je seminar pod nazivom „Vrijednost znanja i zdravlja“.

Seminar je održan dana 11. januara 2022. godine u Studentskom centru IZ u BiH. Seminaru su prisustvovali nastavnici i profesori Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti Kantona Sarajevo. Pomoć u realizaciji seminara pružio je Studentski centar IZ u BiH. Ispred domaćina goste na početku seminara su pozdravili i prezentirali rad Centra dr.sci. Muamer Tinjak, direktor i hfz.mr. Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne aktivnosti.

Moderator seminara je bila mr. sc. Aida Bešlagić-Jašarević, koja je upoznala prisutne sa biografijom predavača i radom Udruženja. Prisutne je pozdravila i predsjednica Udruženja, Mirzeta Bašić, govorila je o značaju jezika koje zauzima u životu svakog čovjeka jer bez njega nema ni razumijevanja, ni komunikacije među ljudima. Pozvala je prisutne kolege i kolegice da se uključe u rad Udruženja i aktivnim radom i ličnim doprinosom učestvuju u razvoju maternjeg jezika. Velida Polovina-Jusović, potpredsjednica Udruženja uručila je Zahvalnice predavačima i Certifikate učesnicima u seminaru.

Predavači su realizovali sljedeće teme:

  1. Dr. sci. Muamer Tinjak: „Prevencija cyberbullinga koristeći pozitivan način razmišljanja (mindset)“
  2. Prof. dr. Sanja Oručević Žuljević: Uloga konditorskih proizvoda u ishrani; "Tri bijele smrti"
  3. Mr. sc. Aida Kršo: "Akcentska norma i metodički pristup prepoznavanju akcenata"
  4. Prof. Anes Osmić: „Nastava s teškoćama“ /promocija knjige/


Zahvaljujemo se cijenjenim predavačima, kolegama i kolegicama na učešću i prisustvu seminaru!

0 0