Novosti

RAMAZANSKA PORUKA REISU-L-ULEME: BUDIMO MILOSTIVI PREMA NJEGOVIM STVORENJIMA I NEKA SE NA NAMA VIDI DA POSTIMO

 

22.03.2023 11:50
Slika
 

- Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas ramazansku poruku muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori.


Poruku reisul-uleme povodom nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana Agencija MINA prenosi u cijelosti:


„Draga braćo i drage sestre!


Večeras ulazimo u veličanstveni ramazan, mjesec posta i bogobojaznosti. Ulazimo u jedno sveto vrijeme, koje je osjetljivo i u kojem se vrijednosti uvećavaju.


Ove godine u njega ulazimo pod motom 'Porodica u ramazanu - Ramazan u porodici'. Stoga, neka ramazan dotakne svaku našu porodicu, i svako srce koje u sebi nosi vjerovanje u Allaha dž.š.


Taj dodir neka bude blagoslovljen, i neka unose život i vjeru u ono što dotakne.


Predaje nam govore da je Božiji Poslanik, a.s., bio najdarežljiviji čovjek, a da je posebno darežljiv bio u ramazanu. Budimo, dakle, i mi posebno darežljivi.


Neka nijedan vjernik ne ostane usamljen i napušten. Allah je milostiv, a Njegova milost je u ovom mjesecu još veća.


Budimo milostivi i mi prema Njegovim stvorenjima i neka se na nama vidi da postimo. Čuvajmo se onog zabranjenog, i budimo aktivni na planu dobra, neka svi osjete blagodat našeg posta.


Bože naš, nas i naše porodice uvedi blago u mjesec svoje milosti, otvori nam puteve prema njegovim blagodatima i primi od nas svako dobro koje u njemu učinimo.


Ramazan šerif mubarek olsun.“


(MINA)

 

0 0