Novosti

PROMOCIJA KNJIGE ''SVE ŠTO SMO PREĆUTALI, PROGOVORILO JE'' STUDENTICE ŠEJLE NEZIREVIĆ

 

12.01.2022
Slika
 

U utorak 11.01.2021. godine u Studentskom centru IZ u BiH upriličena je promocija knjige ''Sve što smo prećutali, progovorilo je'' mlade autorice Šejle Nezirević koja je ujedno i  student-stanar Studentskog centra IZ u BiH .

Naime, radi se o zbirci kratkih priča koje je autorica napisala tokom srednjoškolskog obrazovanja. Šejla Nezirević je rođena u Banja Luci, gdje je završila i Srednju medicinsku školu. Trenutno je studentica Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Pored autorice, na promociji je uzeo učešće i hafiz mr. Špendi Fidani u ulozi promotora. On je u svome izlaganju kazao da ova knjiga ukazuje na talenat koji je Stvoritelj usadio u dušu mlade autorice. Jedan od ciljeva edukativnih aktivnosti koje se organiziraju u Studentskom centru IZ u BiH jeste podrška studentima u njihovom profiliranju i usavršavanju talenata.

Također, student Hasanaga Muminović je za ovu priliku spremio recitaciju jedne priče iz knjige. Moderator promocije bila je Merima Buljubašić.

Autorica se  na kraju svim prisutnima iskreno zahvalila. Zbog okolnosti uzrokovanim pandemijom koronavirusa  , knjiga nije doživjela promociju u svome rodnom kraju tako da je ovo bila prva. Stoga, Šejla nije mogla sakriti emocije i sreću povodom organiziranja ovog događaja.

Na kraju prisutni studenti su mogli dobiti knjigu uz potpis autorice i nastaviti druženje uz razgovor.

0 0