Novosti

Predstavnici studenata Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini posjetili Medresu “Mehmed Fatih” u Podgorici

 

12.05.2023 10:49
Slika
 

U okviru redovnog predstavljanja i prezentacije Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni  i Hercegovini, pet studentica i tri studenta su sa stručnim saradnikom za edukaciju hfz. Špendi Fidanijem su posjetili Medresu „Mehmed Fatih“ u Podgorici.

Goste je u ime domaćina dočekao direktor medrese Amer-ef. Šukurica sa svojim saradnicima. Prezentacija Studentskog centra IZ u BiH je održana nakon večere u sklopu tradicionalnog maturantskog druženja.

Studenti stanari Centra su maturantima i maturanticama dali smjernice za ono šta ih čeka poslije medresantskog puta, do čijeg kraja su došli. Osim toga, korisnici Studentskog centra, bivši medresanti i medresantice, budući da su i sami prošli kroz iskustvo internata tokom srednjoškolskih dana, predstavili su pogodnosti koje Studentski centar nudi budućim studente svih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Predstavljajući sadržaje koje Studentski centar nudi, ali i dijeleći iskustvo sa maturantima Medrese ,,Mehmed Fatih" i budućim studentima, studenti Centra su prisutnima omogućili  da  iz prve ruke dobiju potrebne informacije i savjete u vezi sa studentskim životom.

Neformalnom druženju su, osim maturanata i gostiju iz Bosne i Hercegovine, prisustvovali i uprava, profesori i odgajatelji Medrese ,,Mehmed Fatih". Prisutni su uživali u učenju Kur'ana, ilahija i kasida i prelijepoj bratskoj i sestrinskoj atmosferi.  

Ova posjeta je, pored povezivanja i upoznavanja mladosti u dobru, bila odlična prilika i da odgojno-obrazovne institucije Islamske zajednice u BiH unaprijede svoju saradnju. Studenti su uputili riječi zahvale rukovodstvu Studentskog centra na čelu sa direktorom Ismail-ef. Smajlovićem na prilici i podršci u realizaciji jedne ovakve posjete.

(Preporod.info)

0 0