Novosti

Predstavljanje Studentskog centra IZ u BiH maturantima medresa Rijaseta IZ u BiH

 

05.05.2022 13:14
Slika
 

Neposredno pred kraj školske 2021/22. godine studenti stanari Studentskog centra IZ u BiH su posjetili medrese gdje su predstavili rad i aktivnosti ove ustanove.

Prva je posjećena Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku 22. februara 2022. godine. Studente je dočekala pedagogica ove medrese te ih je predstavila i upoznala sa učenicima. Predstavnici Studentskog centra prikazali su promotivni video centra, ispričali svoja iskustva, naveli pravila i odgovarali na postavljena pitanja učenika.

Nakon Travnika, uslijedile su posjete medresi Osman-ef. Redžović u Visokom, Karađoz-begovoj medresi u Mostaru te Behram-begovoj medresi u Tuzli. U međuvremenu, prostorije Studentskog centra posjetili su maturanti Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva.

Studentski centar IZ u BiH će narednoj akademskoj godini spremno će dočekati nove studente stanare. Prethodne dvije godine u jeku pandemije učinile su da ovaj centar obezbijedi sve potrebne uslove za svoje stanare, bez obzira na to da li se fakultetska nastava izvodi uživo ili online. U sklopu Studentskog centra djeluju edukativni klubovi iz različitih oblasti kao što su Klub knjige, Klub volontera, Media klub, Klub humanitaraca, Sportski klub, Lingvistički, IT klub i drugi. Podsjećamo, studenti koji borave u Studentskom centru IZ u BiH nisu isključivo sa Fakulteta islamskih nauka. Naime, na osnovu odluke Osnivača, prednost imaju studenti ovog fakulteta i svršenici medresa, ali i studenti koji dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta imaju mogućnost biti dio ovog kolektiva.

Studentski centar IZ u BiH, zbog ograničenog broja smještajnih kapaciteta, i ove godine prima ograničen broj studenata. Važno je poslati potrebne dokumente za prijem na vrijeme te pratiti upute koje će, kao i konkurs, blagovremeno  biti objavljene na zvaničnoj web stranici Studentskog centra IZ u BiH.

 

Merima Buljubašić

0 0