Novosti

Polaznici Akademije liderstva za mlade posjetili Media centar Islamske zajednice

 

22.05.2023 12:58
Slika
 

Polaznici drugog modula Akademije liderstva za mlade, koju realizuje Studentski centar Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, danas su posjetili Media centar Islamske zajednice.

Ovom prilikom polaznici su obišli prostorije, te im je direktor Media centra dr. Muamer Tinjak održao predavanje o temi "Organizacijske vještine".

- Akademija je jedna od mogućnosti koje Islamska zajednica pruža mladim, studentima. Oni koji su se prijavili na otvoreni javni poziv su dio drugog ciklusa Akademije, koja je započela 2022. godine. Drago mi je da je Studentski centar nastavio s ovim projektom. Sigurno će studentima pružiti mnogo mogućnosti i ima vrlo važnu ulogu - izjavio je direktor Tinjak.

Cilj Akademije je upoznavanje i savladavanje osnovnih liderskih vještina, kao i obrazovanje polaznika za razumijevanje interaktivnih odnosa i spektra iskustava koje se ostvaruju u savremenom društvenom realitetu.

- Važno nam je da uspostavimo saradnju s Media centrom, koji može dati širinu i značajan doprinos u realizaciji jedne ovakve akademije. Jedan od ljudi koji je nas je podržao u početku osnivanja ove akademije bio je upravo sadašnji direktor Media centra dr. Tinjak. Drago mi je da nastavljamo saradnju. To znači da Islamska zajednica sa svim institucijama sarađuje i unapređuje svoje projekte - kazao je hafiz mr. Špendi Fidani, program menadžer.

Merima Buljubašić, koordinatorica projekta i jedna od polaznica, naglasila je da Akademija nudi nova znanja, iskustva i poznanstva. 

- Zahvaljujem se Studentskom centru i svima koji su učestvovali u organizaciji ovog projekta. Ovo je izvanredna prilika - kazala je ona.

Program Akademije sadrži teoretska predavanja i praktične vježbe, a teme su: historiografija, liderstvo, komunikacije, mediji, savremeno društvo, islam i politika. Predavanja su interaktivnog karaktera.0 0