Novosti

OPĆINA CENTAR PODRŽALA RAD STUDENTSKGO CENTRA ISLAMSKE ZAJEDNICE U BOSNI I HERCEGOVINI

 

17.05.2023 09:56
Slika
 

U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci koju Općina pruža vjerskim zajednicama koje se nalaze na njenom području.


Ugovore je sa predstavnicima vjerskih zajednica potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić. Potpisivanju ugovora je kao predstavnik Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisustvovala Mirzana Šehić, sekretar.


Naime, u okviru izdvojenih sredstava za finansiranje programskih aktivnosti i obilježavanje vjerskih praznika, dodijeljena su sredstva i  Studentskom centru Islamske zajednice kao podrška u realizaciji projekta Susret studenata visokoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.


Prijemu su, pored predstavnika vjerskih zajednica, prisustvovali i predstavnici Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama i to predsjednik Hidajet Porić, te članovi Nedim Škrbo i Dževad Hodžić, kao i pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i šefica odsjeka za kulturu i sport Amra Hašimbegović-Vučković.


Zahvaljujemo se Općini Centar na kontinuiranoj podršci i nadamo se da će dobra saradnja i prijateljski odnos biti nastavljeni i u budućnosti.

 

0 0