Novosti

ONLINE PREDAVANJE MR.VAHIDA SULJIĆA

 

18.11.2021
Slika
 

U utorak 18.11.2021. godine u multimedijalnoj sali Studentskog centra IZ u BiH održano je online predavanje i druženje sa mr. Vahidom Suljićem. Tema predavanja bila je „Studentski život u Dohi (Katar), izazovi i mogućnosti“.


Mr. Vahid Suljić je svršenik Karađoz-begove medrese u Mostaru, diplomirao je na Ekonomskom fakulteta u Kataru  te magistrirao na Fakultetu islamskih nauka u Kataru. Trenutno je zaposlen u  Katar Fondaciji kao viši stručnjak za razvoj sadržaja i medija, kao i kreiranje programa umrežavanja za alumniste Katar Fondacije, kojih ima preko 10 000.


Moderator predavanja bio je Alija Mevkić, student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, koji je prisutne studente upoznao sa biografijom predavača.


Gost predavač je izrazio svoje zadovoljstvo da ima priliku sarađivati sa Studentskim centrom IZ u BiH. U prvom djelu svog izlaganja mr. Suljić je studentima govorio o projektima Katar Fondacije, o studentskom životu, bh. zajednici koja djeluje u Kataru i načinu na koji se može aplicirati na različite studijske ili istraživačke projekte.


Uslijedila su i  pitanja studenata otvorivši  nove teme za razgovor. U ovom dijelu izlaganja mr. Suljić je govorio o svome životnome putu i sa studentima podijelio svoje dragocjeno iskustvo dajući savjete.


Studenti nisu krili svoje zadovoljstvo pruženim informacijama i lijepom pristupu gosta predavača.


U ime Studentskog centra IZ u BiH gostu se zahvalio hfz.mr. Špendi Fidani, stručni saradnik za edukativne i druge programe.

0 0