Novosti

Okrugli sto u Studentskom centru IZ u BiH

 

04.11.2021
Slika
 

U okviru edukativnih aktivnosti Studentskog centra IZ u BiH tokom mjeseca Mevluda u utorak 02.11.2021. godine u multimedijalnoj sali održana je i završna aktivnost. Naime, studenti različitih fakulteta prisustvovali su okruglom stolu na temu “Poslanik Muhammed, a.s. - svevremenska inspiracija mladima”.

U ulozi uvodničara prisutnima se obratio hfz.mr. Špendi Fidani upoznavši prisutne sa temama i načinu na koji će se diskusija voditi. Uloga moderatora pripala je Elvedinu Subašiću, novinaru islamskih informativnih novina Preporod. Subašić je studentima postavio izazov govora o poslaniku Muhammedu, a.s., pred evropskim institucijama, medijima, organizacijama i uglednim pojedincima na osnovu ideja te vrijednostima sa kojima je došao, a koje i danas mogu biti važne i općeprihvaćene u svijetu.

U centralnom dijelu su se studenti aktivno uključili u diskusiju i razmjenjivali svoje ideje i promišljanja. U jako ugodnoj atmosferi, sa brojnim zanimljivim razmišljanjima, pogledima i stavovima, diskutovalo se o svevremenskim idealima za kojima i današnji svijet vapi a koje je posredstvom Objave dostavio čovječanstvu Muhammed, a.s.

Podsjećamo, povodom mjeseca Mevluda u Studentskom centru IZ u BiH je ranije organiziran i mevlud, predavanje i akcija darivanja krvi.

0 0