Novosti

HUMANOST NA DJELU: „IFTAR NA ADRESU“

 

26.05.2021 19:54
Slika
 

Direktor Studentskog centra IZ u BiH dr.sci. Muamer Tinjak gostovao je u  143. izdanju  emisije za studente „Impuls znanja“.

Razgovarali su, između ostalog, o uvjetima i organizaciji rada Centra u kontekstu pandemije koronavirusa istaknuvši  da trenutno u domu stalno boravi jedan broj studenata, dok neki dolaze povremeno kada imaju obaveze na fakultetu s obzirom na to da se nastava i ispiti organiziraju kombinirano.

Jedna od tema je bila i organizacija aktivnosti u mjesecu ramazanu. „Oni studenti koji su trenutno u Centru, s obzirom na atmosferu mjeseca ramazana, za njih su, u skladu sa njihovom potrebama, organizirane i sve aktivnosti. Imaju organizovane sehure i iftare, organizovane su i aktivnosti predavanja i druženja u skladu sa epidemiološkim mjerama, distancom i onim što je propisala Vlada Kantona Sarajevo“, izjavio je direktor Tinjak.

Posebnu pažnju zavređuje ramazanska akcija „Iftar na adresu“ koja podrazumijeva obilazak starih osoba u mahali u dogovoru s mjesnim imamom koji nam daje informacije koje porodice da posjetimo i odnesemo ramazanske pakete i iftare koji su dostavljani svaku večer na adresu te su na taj način studenti, čak i u ovim okolnostima,  pomagali onima koji ne mogu izaći iz kuće i brinuti o sebi. Direktor je dodao i to da Humanitarni klub Studentskog centra IZ u BiH organizira akcije prikupljanja novčanih sredstava za oboljele zajedno sa zaposlenicima Centra.

Na kraju je direktor dr.sci. Muamer Tinjak podijelio informacije o pripremama za konkurs za upis studenata u akademskoj 2021/22. godini koji će biti objavljen 15. juna 2021. godine i poželio srdačnu dobrodošlicu svim studentima.

0 0