Novosti

HUMANITARNI KLUB STUDENTSKOG CENTRA NA HUMANITANOM BAZARU

 

02.03.2023 15:44
Slika
 

Pripadamo generaciji koja nije osjetila teška iskušenja agresije, razaranja i drugih nepogoda. Naši roditelji, učitelji i druge iskusne osobe su govorili o važnosti podrške i pomoći koja je u vanrednim okolnostima dolazila. Iz tih razloga povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, humanitarni klub Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je odlučio pomoći onima kojima je u ovom trenutku pomoć potrebna, našim prijateljima u Turskoj i Siriji. Sredstva smo sakupili organiziranjem humanitarnog bazara na Baščaršiji na kojem smo prodavali različite artikle.


Bazar je bio posjećen više nego smo očekivali. Uvjerili smo se koliko veliko srce imaju naši sugrađani. To nas ohrabruje i obavezuje da ustrajemo u promociji vrline humanosti i saosjećanja naše generacije.


Ovom prilikom se zahvaljujemo organizacijama koje su se odazvale našem pozivu da se uključe u ovu aktivnost, prije svih kolegama studentima i rukovodstvu Studentskog centra Islamske zajednice, Općini Stari Grad, kopirnici Papagajka, Sherbetlooku, pekari Student, Udruženju Đulbehar i drugima. Posebno se zahvaljujemo prijateljima iz restorana Bistro koji su bili uz nas uprkos hladnom vremenu.


Također, zahvaljujemo se kolegama i kolegicama koji su donirali knjige, igračke, kolače i druge artikle kojima smo obogatili našu ponudu.


I naravno, jedno veliko hvala svima koji su nas danas podržali i učestvovali u prikupljanju pomoći narodu Turske i Sirije koji preživljava teške trenutke oporavka nakon zemljotresa.

 

Sarajevo, 01. mart 2023. godine                                                                              HUMANITARNI KLUB

 

0 0